Drie gegadigden (Nelis, Odrik, Lieven) bevonden zich stipt om 9u in vol ornaat ter hoogte van Knødde. Enkele minuten later kwam ook de genaamde Ben De Ridder aangepeddeld met wat spinnenwebben aan zijn fiets. Dat liet het ergste vermoeden inzake zijn fysieke paraatheid maar die ongerustheid bleek achteraf niet gegrond.

De bestemming lag al enige tijd vast: het carnavalgebeuren in Aalst! Via Kobbegem, Asse (één helling), Essene en Liedekerke geraakten we aan een zeer matig tempo tot aan de Dender. Slechts één bijzonderheid te melden in de aanvangsperiode, namelijk dat Nelis dacht dat hij een platte band had, terwijl het eigenlijk de benen waren die geen superdag beleefden, toch niet in den beginne.

Via het jaagpad tot in Aalst, waar om 10u30 de sfeer langzaam opborrelde en waar de traditionele escargots besteld en verorberd werden, en nadien ook opborrelden. Er werd ook even tijd gemaakt voor een geslaagde selfie! De avond voordien hadden er al festiviteiten plaatsgevonden in de sporthal en er lag nog vanalles op de grond te slingeren, zoals plastieken borsten. Ondergetekende heeft die dan maar aangetrokken, kwestie van iets meer luchtweerstand te ondervinden tijdens de terugreis. We hadden niet echt goesting om langs Leireken te rijden, maar bij gebrek aan alternatieve route werd dit baantje dan toch tot Peizegem gevolgd. Van daar naar huis o.a. via Terlinden (Merchtem) en Meusegem. Ood, die uiteraard al wat meer kms had afgelegd haakte af en keerde huiswaarts. De drie overgeblevenen overwogen om een recordpoging te doen op de Plasstraat (we trapten in boter, weliswaar aan 23km/h) maar verkozen dan toch om via het kerkhof van Wolvertem terug te keren. In de Oppemstraat werd dan gespurt voor de bloemen die ondergetekende als trofee mocht toevoegen aan zijn plastieken tetten. Ook 17de plaats op Strava bereikt voor dat segment!

Dit was echt wat een aerobe training moet zijn. Geen tussensprintjes, geen chasse patatten maar gewoon rustig ronddraaien. De basis is gelegd!

Afgelegde afstand: 62km

Snelheid: 23km/h

Hoogtemeters: 140

 

Nevenklassementen

Vroegste opgave tot nu toe: Odrik

Meest originele outfit tot nu toe: Lieven

Slechts verzorgde fiets tot nu toe: Ben

Meeste schijn-plattebanden tot nu toe: Nelis

Mooiste schoenen tot nu toe: Lieven

Beste verslag tot nu toe: Lieven